man climbing cliff beside beach

Iedere management beslissing bevat een inschatting van een risico

Risico Management

Terug naar overzicht

Iedere management beslissing bevat een inschatting van een risico

Ondernemen brengt altijd risico’s met zich mee. Meestal is de opbrengst hoger bij grotere risico’s maar is de kans ook groter dat er iets mis gaat. Omdat het belang van IT blijft stijgen in de bedrijfsprocessen, groeit het belang om de bijhorende risico’s te beheren.

Het is noodzakelijk bewust te zijn van de risico’s om af te wegen wat ze waard zijn

Een onderbreking van de dienstverlening naar klanten kan een gevaar zijn voor het voortbestaan van uw onderneming. Dit kan door een onderbreking in de beschikbaarheid van uw website, communicatie, productieproces,… Voor andere ondernemingen hebben deze voorbeelden dan weer een zeer beperkte impact. Een one-size-fits-all model bestaat dus niet. Een statisch model ook niet omdat uw onderneming niet werkt in een statische omgeving. Dynamisch risk management is noodzakelijk. 

First things first

Het heeft geen zin te investeren in high-tech security solutions als de basis nog niet in orde is. Voor gemiddelde ondernemingen zijn de grootste winsten in risk management te halen door de basis in orde te zetten.

Information Security Management System (ISMS)

Een systematische aanpak in de vorm van een Information Security Management System (ISMS) zorgt voor het overzicht. Het is een reeks procedures voor het systematisch beschermen van gevoelige gegevens van een organisatie. Het doel van een ISMS is om risico's te minimaliseren en de impact van een inbreuk op de beveiliging proactief te beperken. Het is de geknipte manier om uw bedrijfsgegevens zo goed mogelijk volgens het beschikbare budget te beschermen.

IT Plan

Op basis van het ISMS wordt een IT Plan uitgewerkt om de doelstellingen te bereiken. Zowel op korte termijn als lange termijn. Zo bouwt u aan uw strategisch IT plan.