Vier redenen waarom je nu best investeert in e-mail security
Solide e-mailbeveiliging is een noodzakelijke eerstelijnsverdediging tegen cyberaanvallen. Als je beseft dat 91% van de cyberaanvallen begint met een phishingmail, dan weet je dat je jou daar best tegen wapent. Elk bedrijf gebruikt e-mail en elke medewerker in dat bedrijf ontvangt er veel. Door het grote aantal e-mails die werknemers te verduren krijgen, zijn ze soms niet altijd even aandachtig voor mogelijke phishing.
Je kan blijven vertrouwen op de verantwoordelijkheid van jouw werknemers of je kunt zelf jouw verantwoordelijkheid nemen en voorkomen.
1. Phishing mails zijn een ware plaag
Een phishing e-mail misleidt en verwart. Als zo’n mail erin slaagt om een medewerker op een kwaadaardige link te laten klikken en zo een geïnfecteerde bijlage te openen dan is het in zijn opzet geslaagd. De gevolgen zijn van allerlei slag: inloggegevens worden gestolen, persoonlijke gegevens liggen voor het grijpen of malware sluipt de computer binnen. Van daaruit kan de cybercrimineel zijn toegang tot het bedrijfsnetwerk uitbreiden om gevoelige data te stelen of andere aanvallen uit te voeren.
Het misleidende karakter van phishingmails maakt ze zo gevaarlijk. Ze zien er namelijk heel waarheidsgetrouw uit en kunnen de vorm aannemen van vertrouwde merken zoals Netflix, Dropbox, Google of Paypal. Of ze doen aan bangmakerij: “Security Notice – Fix Security Info Now.” Het is heel menselijk om erin te trappen. We klikken soms sneller dan onze schaduw.
Total Email Protection biedt hier gelukkig een oplossing. Het beschermt gebruikers en gegevens tegen gerichte spear phishing-aanvallen en accountovername met een AI-engine die bedreigingen detecteert.
2. Spam- en securityfilters bieden geen adequate bescherming
Je denkt misschien dat je veilig zit met de spam- en securityfilters van jouw e-mailprovider? Zeker: Google en Microsoft hebben puike bescherming, maar hackers ontwikkelen steeds geavanceerdere manieren om e-mailbeveiligingssystemen te omzeilen. Denk aan het omleiden van goede URL-adressen naar phishing-URL's. De juiste e-mailbeveiliging is dus cruciaal, want meeste basisbescherming werkt enkel reactief en niet voorspellend. Tegen Zero-Day aanvallen bijvoorbeeld ben je zonder een vogel voor de kat.
Total Email Protection vertrouwt niet alleen op uitgebreide databases met dreigingsinformatie over de hele wereld om dergelijke mails tegen te houden, maar maakt ook gebruik van Artificiële Intelligentie. Die maakt realtime analyses van verdachte e-mails, bijdragen en URL’s die een traditionele securityfilter niet zou oppikken.
3. Cybercriminelen lezen mee
Cybercriminelen kunnen zich ook richten op de dagelijkse communicatie tussen medewerkers. Met allerhande gewiekste methoden slagen ze er soms in om de inhoud van berichten te wijzigen en zo relevante of gevoelige bedrijfsinformatie te verkrijgen. Identiteitsdiefstal is in dat geval nooit veraf. Het is dus van zakelijk belang dat alle e-mails op elk mogelijke apparaat voldoende beschermd wordt.
Total Email Protection doet dat dankzij email encryption (of e-mail versleuteling). Je kan dat in jouw bedrijf opzetten als een geautomatiseerd proces via een encryption service. Werknemers hoeven geen extra acties uit te voeren om toch beschermde e-mails te verzenden. E-mailversleuteling is een populaire optie voor bedrijven vanwege het gebruiksgemak. Het vereist meestal geen training van werknemers en het is vaak veel goedkoper dan alternatieve beveiligingsopties.
4. Een fout kan zware gevolgen hebben voor jouw onderneming
Eén werknemers hoeft slechts één fout te maken om jouw hele onderneming schade aan te richten. Het is een nagel waar we blijven op kloppen. We overlopen enkele mogelijke gevolgen:
Diefstal van inloggegevens: een moment van zwakte is genoeg voor een werknemer om zijn of haar gebruikersnaam en wachtwoord te grijpen te leggen. Die inloggegevens laten cybercriminelen toe om op afstand toegang te krijgen tot data of services waarmee ze andere acties uitvoeren.
Frauduleuze betaling: Business Email Compromise (BEC) en soortgelijke oplichting zijn bedoeld om zich voor te doen als een leidinggevende op hoog niveau binnen een bedrijf. Deze e-mails instrueren een medewerker om een betaling naar een bepaald account te sturen alsof het bedoeld is om een deal te sluiten of een leveranciersfactuur te betalen.
Trojan-installatie: Veel kwaadaardige e-mails bevatten een Trojan Horse – een naam die je wel een belletje doet rinkelen. Dat kwaadaardige bestand zal vervolgens gegevens verzamelen en mogelijk aanvullende, gespecialiseerde malware downloaden, zoals keyloggers of ransomware.
Ransomware: Een ransomware-aanval versleutelt alle bestanden op geïnfecteerde computers en eist een betaling om de bestanden te herstellen. Zelfs als het losgeld wordt betaald, is er geen garantie op een volledig herstel.
Conclusie:
Total Email Protection beschermt tegen dat allemaal. Op een basisniveau doet het aan email-filtering, encryption, archivering, houdt het spam tegen en maakt het een back-up. Op een volgend niveau de AI Engine tegen zero-day aanvallen, alle spear phshing en account takeovers. Alles gebeurt steeds volledig automatisch.