top of page

Managed Detection and Response

In geval van inbraak brengt een detectiesysteem u onmiddellijk op de hoogte. Het systeem isoleert de inbreker en beschrijft in detail de route van de inbraak zodat u achteraf de kwetsbaarheid kan aanpakken.

Wat is managed detection and response?

MDR staat voor Managed Detection and Response, een dienst die jouw organisatie helpt bij het detecteren, onderzoeken en reageren op geavanceerde cyberdreigingen. MDR combineert geavanceerde technologieën, gestroomlijnde processen en deskundige beveiligingsanalisten om 24/7 monitoring, analyse, escalatie en incidentafhandeling te bieden.

 

Door gebruik te maken van diverse databronnen zoals endpoints, netwerken, servers en cloudomgevingen, biedt MDR een holistisch overzicht van de beveiligingsstatus. In tegenstelling tot traditionele MSSP's (Managed Security Service Providers), is MDR proactiever en contextueel, gericht op het verminderen van de impact van aanvallen in plaats van alleen het genereren van waarschuwingen.

Simpel gezegd:

Managed Detection and Response (MDR) is als het hebben van een team van beveiligingsexperts dat continu je computersystemen in de gaten houdt. Ze speuren naar verdachte activiteiten die kunnen wijzen op cyberaanvallen of malware. Zodra ze iets verdachts vinden, zoals ongebruikelijke softwaregedragingen, blokkeren ze die direct en geven ze een waarschuwing. MDR helpt organisaties om snel te reageren op dreigingen voordat ze grote schade kunnen aanrichten, waardoor bedrijven hun IT-infrastructuur veilig kunnen houden terwijl ze zich concentreren op hun dagelijkse werkzaamheden.

beveiliging
Image by krakenimages
voordelen
 • Snelle Respons op Incidenten: Dankzij de expertise van beveiligingsanalisten kan MDR snel reageren op incidenten, waardoor de tijd om te detecteren en te reageren (MTTD en MTTR) wordt verkort.

 • Diepgaand Onderzoek en Analyse: MDR-diensten omvatten gedetailleerde analyse van incidenten, inclusief forensisch onderzoek, om de oorsprong en omvang van een inbreuk te begrijpen.

 • Verbeterde Beveiligingspostuur: Door proactieve monitoring en reactie te bieden, helpt MDR organisaties hun algehele beveiligingspostuur te versterken en kwetsbaarheden te verminderen.

 • Kostenbesparingen: Het uitbesteden van MDR aan ons kan kosteneffectief zijn in vergelijking met het intern ontwikkelen en onderhouden van vergelijkbare capaciteiten.

 • Compliance en Rapportage: MDR-diensten helpen organisaties te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten door uitgebreide rapportage en audit trails te bieden.

 • Focus op Kerntaken: Door de monitoring en reactie op bedreigingen uit te besteden, kunnen interne IT-teams zich richten op strategische initiatieven en dagelijkse operationele taken.

 • Toegang tot Expertise: MDR-diensten bieden toegang tot gespecialiseerde kennis en ervaring van onze beveiligingsanalisten die op de hoogte zijn van de nieuwste bedreigingen en technieken van aanvallers.

Waarom managed detection and response?

Malware vormt een voortdurende bedreiging voor organisaties, waar zelfs één misstap of onopgemerkte hackeractie kan leiden tot ernstige gevolgen zoals dataverlies, verstoorde dienstverlening en verlies van klantvertrouwen. Dagelijks worden duizenden nieuwe varianten van malware ontwikkeld, terwijl nieuwe hacktechnieken actief verhandeld worden op het darkweb.

Antivirussoftware en firewalls, die vooral bekende bedreigingen blokkeren, lopen vaak achter de feiten aan. Daarom is het cruciaal om over te stappen op Extended Detection and Response (XDR). XDR analyseert in realtime het gedrag van software op alle pc’s en servers met behulp van AI. Onbekende software wordt proactief geblokkeerd en bekende pakketten worden nauwlettend gemonitord, waarbij elke verdachte activiteit als 'alert' wordt gerapporteerd.

Managed XDR, ook bekend als Managed Detection & Response (MDR), verlicht organisaties van de complexe en tijdrovende taak om deze meldingen zelf te behandelen. Zo kan het IT-departement zich richten op hun kerntaken en wordt hun IT-omgeving een stuk veiliger.

Image by Jefferson Santos
black and gray laptop computer turned on
MDR identificeert: 
 • Zero day: Detectie van Malware en hacks die gebruikmaken van ongekende exploits.

 • Fileless attacks:  Malware die het netwerk infiltreert zonder bestanden achter te laten, kan alleen worden gedetecteerd met MDR.

 • Malware: Snelle detectie en isolatie bij verdachte activiteiten op jouw pc's of netwerk.

 • Ransomware: Voorkom dat ransomware onopgemerkt in je netwerk blijft en je back-ups saboteert.

 • Crypto jacking: MDR-diensten herkennen wanneer apparaten wordt misbruikt voor het minen van cryptovaluta.

Wij geven u graag nog wat meer uitleg hoe MDR een meerwaarde kan zijn voor uw bedrijf.
360IT-WEB-CONTACT
bottom of page