top of page
WEBBANNER-ISMS.jpg

Information Security Management System (ISMS)

Belangrijke bedrijfsgegevens, systematisch beveiligd

U wilt uw belangrijke bedrijfsgegevens beveiligen, maar hebt geen idee hoe eraan te beginnen?

Bedreigingen komen tenslotte uit alle richtingen. Zowel geautomatiseerde als doelgerichte aanvallen beuken in tegen de bescherming van uw bedrijfsgegevens en komen van buitenaf en binnenuit. U moet dus op zoek gaan naar beveiligingsmaatregelen die even divers als complex zijn.

ISMS: systematisch aanpak voor de bescherming van uw bedrijfsgegevens

Wat u nodig hebt, is een systematische aanpak in de vorm van een Information Security Management System (ISMS). Dat is een reeks procedures voor het systematisch beschermen van gevoelige gegevens van een organisatie. Het doel van een ISMS is om risico's te minimaliseren en de impact van een inbreuk op de beveiliging proactief te beperken. Het is de geknipte manier om uw bedrijfsgegevens zo goed mogelijk volgens het beschikbare budget te beschermen

Hoe gaat een ISMS in zijn werk?

ISMS past een Risk Management Process toe op personen, processen en IT-systemen. Het identificeert, analyseert, evalueert, controleert en monitort alle risico’s. Het Management System is een centraal beheerd framework waarmee u uw informatiebeveiligingspraktijken op één plek kunt beheren, bewaken, beoordelen en verbeteren. Het bevat procedures en controles die zijn ontworpen om te voldoen aan de drie doelstellingen van informatiebeveiliging:

  • Vertrouwelijkheid: de gegevens zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen.

  • Integriteit: het houdt de gegevens nauwkeurig en volledig bij.

  • Beschikbaarheid: de gegevens zijn toegankelijk wanneer het nodig is.

 

De complexiteit van het systeem hangt af van de situatie van het bedrijf. Voor kleine ondernemingen kunnen duidelijke richtlijnen al voldoende zijn, terwijl voor grotere bedrijven uitgebreide documentatie en controle nodig zal zijn om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen en de bedrijfsdoelstellingen te halen.

Laat uw ISMS certificeren volgens de ISO 27001 standaarden

Wilt u helemaal veilig zitten? Dan baseert u het ISMS best op de ISO 27001-standaarden om het proces te structureren. ISO 27001 is de internationale standaard die de best practices voorschrijft voor een ISMS. Met die certificering op zak toont u aan dat u alles doet wat in uw macht ligt voor een optimale informatiebeveiliging. Dat is een hele geruststelling voor uw klanten en leveranciers.

De lijnen uittekenen op C-LEVEL

Er is nooit budget genoeg om alle risico’s volledig in te dekken. Een spijtige vaststelling. Net daarom is het belangrijk om de strategie en de resources (zoals budgetten en tijd van interne medewerkers) goed vast te leggen. Dat moet op C-level gebeuren. Enkel als de chiefs van een bedrijf mee de lijnen uittekenen en helpen evalueren, kan het juiste systeem met de meeste impact geïnstalleerd worden. Een effectief en efficiënt security beleid is een onderdeel van het bovenliggend IT-Plan dus alle neuzen wijzen best in dezelfde richting.

Consulting = Coaching

360IT is uw consultant en coach. We bepalen samen met u de strategie, maken de planning op en staan in voor de praktische uitvoering. Daarnaast begeleiden we u zodat u zelfstandig sturing kan geven aan de bescherming van uw bedrijfsgegevens, maar uiteraard staan we steeds paraat om u bij te staan tijdens moeilijke momenten. We steunen daarvoor op onze uitgebreide skill- en toolsets en onze eigen ervaringen bij het behalen van het ISO 27001-certificaat.

Onze expertise is een vat waar u vrij uit mag tappen. Zo bespaart uw onderneming tijd, resources en kopzorgen.

360IT-WEB-CONTACT
Graag meer informatie?
bottom of page