top of page

Patch management

Beheer uw beveiligingsupdates van alle software op een goede, gestructureerde en overzichtelijke manier.

Patchmanagement is het proces van het beheren en toepassen van software-updates (patches) om beveiligingslekken te dichten, bugs te verhelpen en de prestaties te verbeteren. Het is een essentieel onderdeel van IT-beheer om de stabiliteit, beveiliging en efficiëntie van uw systemen te waarborgen.

Waarom patch management?
 • Beveiliging: Patches dichten beveiligingslekken die anders door cybercriminelen kunnen worden misbruikt.

 • Betrouwbaarheid: Het oplossen van bugs en fouten zorgt voor een stabielere en betrouwbaardere IT-omgeving.

 • Compliance: Veel sectoren vereisen naleving van wettelijke en industriële normen die patchmanagement verplichten.

 • Prestatieverbetering: Patches kunnen prestaties en efficiëntie van software en systemen verbeteren.

 • Bescherming van gegevens: Voorkomt datalekken en beschermt gevoelige bedrijfs- en klantinformatie.

 • Voorkomen van uitval: Vermindert de kans op systeemuitval en daarmee de operationele verstoringen.

 • Kostenbesparing: Voorkomt dure hersteloperaties en verlies van productiviteit door beveiligingsincidenten en systeemstoringen.

 • Concurrentievoordeel: Zorgt ervoor dat de organisatie altijd up-to-date en competitief blijft met de nieuwste functionaliteiten en verbeteringen.

 • Risicobeheer: Helpt bij het identificeren en beheersen van potentiële risico's voordat ze grote problemen veroorzaken.

 • Ondersteuning van leveranciers: Vaak vereisen softwareleveranciers dat systemen up-to-date zijn om ondersteuning en garanties te behouden

Werken vanuit huis
Noodzaakelijk

Patchmanagement is cruciaal voor het waarborgen van de beveiliging, stabiliteit en prestaties van uw IT-omgeving. Door regelmatig patches toe te passen, beschermt u uw organisatie tegen cyberdreigingen, zorgt u voor een betrouwbare werking van uw systemen en voldoet u aan de vereiste regelgeving. Dit leidt tot kostenbesparingen, verhoogde efficiëntie en behoud van ondersteuning van uw softwareleveranciers.

image.png
Stappen
 1. Identificatie: Het opsporen van beschikbare patches voor de software en systemen die binnen de organisatie worden gebruikt.

 2. Beoordeling: Het evalueren van de relevantie en urgentie van de gevonden patches, waaronder het beoordelen van de risico's en voordelen.

 3. Testen: Het testen van patches in een gecontroleerde omgeving om te controleren op eventuele negatieve effecten op bestaande systemen en toepassingen.

 4. Implementatie: Het daadwerkelijk toepassen van de patches op de productieomgeving, vaak in fasen of tijdens onderhoudsmomenten om verstoringen te minimaliseren.

 5. Documentatie: Het bijhouden van een gedetailleerd logboek van alle toegepaste patches en de bijbehorende wijzigingen.

 6. Monitoring: Het voortdurend monitoren van systemen om te verzekeren dat de patches effectief zijn en geen onverwachte problemen veroorzaken.

Onze aanpak

Wij bieden een systeem aan waarbij patches automatisch worden geïnstalleerd op momenten die het beste passen bij jouw planning. Op deze manier blijven jouw bedrijfscomputers altijd up-to-date en wordt het risico op aanvallen via softwarezwakheden geminimaliseerd. Het systeem evalueert de noodzakelijkheid van de update en bepaalt op basis daarvan of deze direct of na het beëindigen van de werkdag wordt geïnstalleerd.

 

Daarnaast bieden wij de optie om patches handmatig voor jou te installeren, indien dat jouw voorkeur heeft. Het voordeel hiervan is dat we veel meer flexibiliteit hebben in de keuze van welke patches we installeren, wanneer we dat doen en op welke manier. Voor meer informatie welke aanpak het best bij jou aansluit contacteer ons gerust.

Collega's
Werken bij Outdoor Cafe
Ons patchmanagement systeem
 • Ondersteuning: Wij kunnen eenvoudig schermovernames doorvoeren via ons systeem waardoor supporttijd wordt bespaart. 

 • Automatisering bij nieuwe toestellen: Bij het klaarmaken van nieuwe toestellen kunnen we heel wat zaken automatiseren, wat supporttijd bespaart en dus kosten reduceert.

 • Patchautomatisering: Door ons systeem wordt er 90% minder tijd aan patchen besteed.

 • Systeemmonitoring: We kunnen de prestaties en stabiliteit van de computers continu monitoren en controleren zonder werknemers te storen.

 • Asset management: Wanneer ons systeem wordt uitgerold, wordt er automatisch asset management opgezet. Dit is een vereiste volgens de NIS2-regelgeving.

Wij geven u graag nog wat meer uitleg hoe patch management een meerwaarde kan zijn voor uw bedrijf.
360IT-WEB-CONTACT
bottom of page