top of page
Datarack.jpg

Microsoft 365 Backup

Alle Exchange, Sharepoint en OneDrive data veilig opgeslagen.

Veel bedrijven gebruiken Microsoft 365. En met reden. Het is betrouwbaar, handig en gebruiksvriendelijk. Een ideale digitale werkomgeving voor u en uw werknemers. Alleen mag u er niet vanuit gaan dat Microsoft een back-up maakt van uw bedrijfsdata en e-mails. Dat doet het niet – of toch onvoldoende. Als u wil dat u met uw data helemaal safe zit dan is een externe back-up broodnodig. Want zonder komen de problemen vroeg of laat aankloppen.

Wat is een back-up?

Een back-up is een kopie van uw computergegevens die ergens anders – op een andere server, in de cloud, op een externe harde schijf – is opgeslagen. Wanneer de oorspronkelijke data is verloren gegaan, bijvoorbeeld door een cyberaanval, storing of onbedoelde verwijdering, kunt u vanuit de back-up de data terughalen.

Geen externe back-up hebben, houdt risico’s in

Als u niet investeert in een externe back-up voor Microsoft 365, dan loopt u het gevaar uw datagegevens te verliezen. Zo is een point-in-time back-up maken niet mogelijk. Hebt u bijvoorbeeld een tijdje geleden per ongeluk een mail of bestand verwijderd en wilt u die terughalen? Helaas, dat zal niet gaan. Ook bij een cyberaanval bent u een vogel voor de kat. Bij een hack of ransomwareaanval kan alle data binnen uw Microsoft 365-omgeving beschadigd zijn.

Risico's zonder externe back-up

  • Verwijderde data kan niet meer teruggehaald worden als het enige tijd geleden is

  • Bij een cyberattack kan alle data binnen uw Microsoft 365 omgeving beschadigd zijn

  • Per ongeluk of met opzet definitief verwijderde data is niet meer terug te halen

  • Juridische problemen bij bepaalde procedures als data niet meer kan teruggehaald worden

Een externe back-up van Microsoft 365 helpt u bij:

  • het bewaren en terugplaatsen van data van Exchange, Sharepoint en OneDrive

  • het herstellen van de data onafhankelijk van Microsoft Support.

  • het voldoen aan de regelgeving voor dataopslag met keuze uit 30 datacenters wereldwijd

De back-up van Microsoft is onvoldoende

Microsoft staat niet in voor de back-up van Microsoft 365. Die verantwoordelijkheid ligt bij u: de eigenaar van de data. Microsoft maakt uiteraard wel een back-up van uw data, maar die is voornamelijk bedoeld om in geval van een storing alles weer vlot op de rails te krijgen. Die back-up maakt Microsoft elke twaalf uur en houdt het veertien dagen bij. Het is het vermelden waard dat zo’n back-up geen individuele gegevens uit mailboxen of SharePoint-omgevingen bijhoudt. U kan via de supportdienst van Microsoft een aanvraag doen voor dataherstel. Dat kost echter veel tijd en u hebt geen enkele zekerheid over het moment van herstel.

Microsoft 365 heeft enkele functionaliteiten ingebouwd om de kans op dataverlies te verkleinen. Dat is een goede zaak, maar het kan een vals gevoel van veiligheid geven. Al die functionaliteiten – denk aan Prullenbak, retentie en versiebeheer – hebben hun verdiensten, maar vervangen de noodzaak van een externe back-up niet.

Vermijd de kopzorgen en stress van dergelijke scenario’s en investeer in een externe back-up van Microsoft 365.

Wilt u meer info over de externe back-up?

We geven graag meer toelichting tijdens een kennismakend gesprek.

360IT-WEB-HOME-KLANTEN

Andere Diensten

bottom of page