top of page
360IT-WEB-MFA-BANNER.jpg

Multi Factor Authenticatie

Extra bescherming tegen de gevolgen van verlies en misbruik van wachtwoorden

We loggen ons dagelijks in op sites, apps, netwerken en systemen. Daarvoor steunen we op de klassieke combinatie van het invullen van een gebruikersnaam en een wachtwoord, maar dat biedt niet voldoende veiligheid. Met multi factor authenticatie voegen wij een extra beveiligingsdimensie toe en kunt u op beide oren slapen.

  • Gebruikers hanteren hetzelfde wachtwoord op meerdere plaatsen.

  • Gebruikers kiezen wachtwoorden die sterk op elkaar lijken.

  • Gebruikers delen wachtwoorden met elkaar.

  • Wachtwoorden worden onveilig opgeslagen.

  • Wachtwoorden zijn niet altijd sterk genoeg.

Enkel gebruikersnaam en wachtwoord is niet voldoende

Met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord laat u ruimte voor hackers om in te dringen in uw netwerk en aan de haal te gaan met persoonlijke gegevens.  

Hoe werkt multi factor authenticatie

Multi factor authenticatie werkt met een token. Die brengt een nieuwe beveiligingsdimensie in het klassieke systeem van gebruikersnaam en wachtwoord. Naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, zal de gebruiker nu ook gevraagd worden een code in te voeren, gegenereerd door die token. Tokens kunnen bestaan in de vorm van kleine toestellen of kaarten die met één enkele druk op de knop een eenmalige code weergeven voor aanmelding. Deze token zijn zo klein dat ze aan een sleutelhanger of in een portefeuille passen en dus overal mee kunnen. Een token kan ook in de vorm van een app voorkomen.

100% zekerheid met multi factor authenticatie

In de financiële en juridische sectoren is het gebruik van token voor toegang tot online diensten al lang ingeburgerd. De unieke combinatie van gebruikersnaam, wachtwoord én token zorgt ervoor dat u 100% zekerheid hebt op authentieke of persoonsgebonden identificatie. In het one factor authenticatiesysteem heeft een hacker voldoende aan de combinatie gebruikersnaam-wachtwoord. Met multi factor authenticatie decimeert u dat risico.

Multi factor authenticatie, ook in uw bedrijf?

Multi authenticatie kan uw bedrijf meer beveiligingszekerheid bieden door risicoreducerend te werken. Een tweede authenticatie factor toevoegen is in vele gevallen slechts een kleine technische ingreep, omdat de meeste remote access oplossingen hier al op voorzien zijn.

360IT biedt multi factor authenticatie oplossingen op maat aan.

Wenst uw bedrijf hierin advies?

360IT-WEB-HOME-KLANTEN.

Andere Diensten

bottom of page